Op 18 april 2016 is het gloednieuwe elektriciteitsstation (50/13 kiloVolt) op het bestaande terrein aan de Oranjelaan in Dordrecht officieel geopend door Koen Verbogt (Directeur Aanleg & Vervanging van Stedin) en Rinette Reynvaan (wethouder Gemeente Dordrecht). 

Het nieuwe station was nodig vanwege behoefte aan capaciteitsuitbreiding en vernieuwing van de installaties. Met het nieuwe hoofdverdeelstation vergroot Stedin de betrouwbaarheid van het energienetwerk in de regio. Het station Oranjelaan is onderdeel van een investering in de modernisering van het elektriciteitsnet van Dordrecht en Zwijndrecht. Vanaf de start drie jaar geleden is Advin betrokken bij de realisatie van het nieuwe station. Advin heeft alle nodige advies- en engineeringswerkzaamheden (bouwkundig en elektrotechnisch) uitgevoerd en was verantwoordelijk voor de begeleiding van de aanbesteding, toezicht en directievoering. 

Met een enthousiast team is gewerkt aan de realisatie van het nieuwe station. Tijdens de officiële opening heeft Stedin lovende woorden over de samenwerking uitgesproken. Dat de samenwerking met Stedin succesvol is verlopen blijkt ook uit de verschillende nieuwe projecten waar Advin inmiddels bij betrokken is.

 

Gerelateerd